Veel gestelde vragen

"Ik ben zo blij dat ik de verhalen van mijn vader heb kunnen vastleggen en bewaren"

 

De mensen voor wie u deze boeken maakt, welke leeftijd hebben die?

Wij maken boeken voor iedereen die vindt dat hij iets te vertellen heeft en dit verhaal wil delen met anderen.

Wat ons betreft is dat niet aan een leeftijd gebonden. Meestal zijn onze klanten 65-plus.

 

Ik zou het wel graag willen, maar ik heb soms moeite om mij dingen nog te herinneren.

Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Onze werkwijze is zo gemaakt dat wij u helpen bij het naar boven halen van zoveel mogelijk herinneringen. Ons vragenformulier bijvoorbeeld neemt u aan de hand mee door uw leven. Ook oude foto’s zijn daarbij een grote hulp. Onze ervaring is dat niemand een feilloos geheugen heeft en dat er altijd vragen overblijven in een mensenleven. Een probleem is dat nooit geweest.

 

Ik weet niet of ik sommige dingen wel kwijt wil. Is dat een probleem?

Nee hoor, helemaal niet. Laat één ding duidelijk zijn: u bepaalt waar u het wel en niet over wilt hebben. Als wij vragen naar iets waar u het liever niet over hebt, dan is het uw volste recht om dat aan te geven.

 

Ik wil het graag over een specifieke periode hebben, kan dat?

Een Levensverhaal kan alle denkbare vormen aannemen. Nooit is het echter een opsomming in de trant van ‘En toen… en toen… en toen…’. Soms heeft de klant vooraf al wensen en gedachten over de te behandelen onderwerpen. In andere gevallen komen wij er in de loop van het proces achter waar de zwaartepunten in iemands leven liggen.

 

Kan ik dingen achteraf nog corrigeren of schrappen?

Zeker. In het maakproces is altijd een correctieronde ingebouwd. Wij sturen u dan de tekst toe, u leest hem goed door en brengt alle correcties aan. Dat kunnen fouten zijn of aanvullingen op de tekst, maar het kan ook voorkomen dat u bij nader inzien iets toch liever niet in het boek wilt hebben. Dat is geen enkel probleem.

 

Wat wordt er van mij verlangd?

U bent onze bron. Wij proberen zo veel mogelijk feiten en verhalen uit u te krijgen. Hoe meer, hoe mooier het boek. Daarvoor gebruiken wij een uitgebreide vragenlijst die wij u vragen in te vullen en bijpassende foto’s uit te kiezen. Vervolgens komen wij bij u langs voor het interview. Tenslotte volgt nog een correctieronde waarbij wij u de tekst toesturen en wij u vragen om deze goed door te lezen en waar nodig te corrigeren.

 

Kan ik ook een boek krijgen over mij en mijn vrouw?

Ja hoor, dat kan zeker. Zo’n dubbelportret is een heel leuk idee. We moeten in dat geval wel kijken of de standaard vorm, omvang en prijs nog wel geschikt is, of dat wij daarover andere afspraken moeten maken.

 

Kan ik ook een boek over mijn vader of moeder laten maken?

Zeker. Het komt vaker voor dat het initiatief niet bij de ouders maar bij de kinderen ligt. U kunt dat met medeweten van uw vader of moeder doen, maar u kunt hem of haar er ook mee verrassen. Overigens is het ook mogelijk om een boek te maken over een persoon, uw vader of moeder, die niet meer in leven is. Wel vereist dit een wat andere aanpak. Hiervoor gelden niet de standaard afspraken over vorm, omvang en prijs.

 

Krijg ik de foto’s die gebruikt worden weer terug?

Uiteraard krijgt u de foto’s die gebruikt worden in het boek weer terug. Wij gaan zeer zorgvuldig en vertrouwelijk met het originele beeldmateriaal om.

 

Hoeveel exemplaren van het boek krijg ik?

Bij het Levensverhaal Compleet en het Levensverhaal Uitgebreid krijgt u standaard 5 exemplaren. Bij het Artistiek Portret is dat 2 exemplaren. Maar natuurlijk kunt u altijd meer exemplaren bij bestellen. De prijzen van de extra exemplaren zijn op aanvraag.

 

Hoe lang duurt het om een boek te maken?

Dat ligt voor een deel aan de tijd die nodig hebt om het vragenformulier in te vullen. Dat is best een klusje en wij moedigen het alleen maar aan om er de tijd voor te nemen die u nodig hebt. Het schrijven duurt een paar weken. De tijd voor het corrigeren is weer afhankelijk van uzelf. Het drukken en verzenden neemt ook weer een paar weken in beslag. Mocht u het boek voor een specifieke datum in huis willen hebben, geeft u dat dan aan. Dan kunnen wij kijken of dit haalbaar is en samen afspraken maken om het proces zo veel mogelijk te bespoedigen.

 

Ik lees dat ik schriftelijk een formulier met vragen over mijn leven moet invullen. Ik ben niet zo goed daarin: heeft u daar een oplossing voor?

Als u zich niet zo comfortabel voelt bij het idee dit schriftelijke vragenformulier zelf te moeten invullen, dan hebben wij daar een oplossing voor. In dat geval komt een van ons bij u langs om het formulier samen met u in te vullen. U vertelt de antwoorden en wij schrijven uw antwoorden op. Het enige dat wij hiervoor extra rekenen, zijn de reiskosten die wij moeten maken. Hoeveel dit is, hangt af van de plaats waar u woont.

 

Ik zou het wel leuk vinden om de geschiedenis van mijn bedrijf te laten opschrijven.

Doet u dat ook?

Ja. Wij schrijven ook boeken over de geschiedenis van (familie)bedrijven. En trouwens ook over die van verenigingen, vriendengroepen, families en alle andere denkbare onderwerpen. Dit is wel maatwerk. Wat betreft vorm, omvang en prijs gelden dan niet de standaard tarieven. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan even contact met ons op.

 

Ik vind de prijzen best hoog. Hoe komt dat?

Omdat ieder boek anders is en geen een leven hetzelfde, gaat in het maken van een uniek boek als dit veel tijd zitten. Soms wel meer dan 200 uur. Daarnaast brengt ook het drukken kosten met zich mee. Op de uitgave willen wij ook niet beknibbelen. Qua papier, drukwerk en omslag verdient uw boek alleen de beste kwaliteit. Zodat uw levensverhaal generaties lang meegaat.

 

Is het boek straks in de boekhandel of via internet te koop?

Nee. Wel is het altijd mogelijk om op een later moment nog exemplaren van uw boek bij te bestellen.

 

gemaakt met AdomusWeb.

Mijnbiografieboek

Burg. de Kievietstraat 58        
1111GP Diemen
info@mijnbiografieboek.nl
06 48504095

kvk Amsterdam 34221877

Op de hoogte blijven?                

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!